DE MEEST GESTELDE VRAAG en antwoord.

De Leukste Inrichters / Overig  / DE MEEST GESTELDE VRAAG en antwoord.
Collage ontwerp hal De Boet

DE MEEST GESTELDE VRAAG en antwoord.

DE MEEST GESTELDE VRAAG en antwoord.

Wat is de meest gestelde vraag die opdrachtgevers en klanten mij stellen? Dat zijn er wel meer dan één. De vragen die vaak gesteld worden, zijn: Hoe ben je inrichter geworden? Wij willen dat het project dan en dan klaar is, kan dat? Wat denk je dat het ongeveer gaat kosten? Wij zijn niet meer blij met de sfeer, kan jij zorgen dat het weer modern, fris, huiselijk, enzovoort is? Lever je ook dat kleed? Is het mogelijk om hier meer zitplekken te creëren? 

Wat is daarop mijn antwoord?

Op bijna alle vragen is het antwoord: Ja. En soms is het antwoord dat ik dat ga onderzoeken. Dan ga ik kijken naar wat de mogelijkheden zijn.  En maak ik één of meerdere plattegronden met indelingen. Heel nuttig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel zitplaatsen er gecreëerd kunnen worden. Niet op de manier dat er zoveel mogelijk in gepropt wordt, maar gelijk rekening houden met andere wensen en eisen.

Wensen en eisen.

Zoveel mogelijk zitplaatsen is maar 1 punt van de lijst met wensen en eisen. Iets meer over de rest van de lijst. Veel ruimtes hebben meerdere functies. Een aula in een school moet leeg kunnen voor een feest, een kantine wordt ook gebruikt voor een vergadering. Wat is de snelste weg naar het koffiezetapparaat in de personeelskamer en is daar genoeg bewegingsruimte. In korte tijd moeten er namelijk heel wat mensen koffie pakken in de pauze. In plaats van een ruimte vol met stoelen en tafels willen de meeste klanten afwisseling in het meubilair. Heel leuk want dat maakt het gelijk wat spannender. Stoelen, banken, fauteuils en hoge tafels met barkrukken worden dan in 1 ruimte gebruikt. De materialen, kleuren en vormen daarvan zorgen voor een deel van de sfeer. In kleinere ruimtes doe ik dat met de vloer, wanden en accessoires.

Eindresultaat.

Om je een idee te geven hoe het gaat worden, presenteer ik de meeste ontwerpen in het 3D. Dan komt een ruimte echt tot leven. In gedachten loop je er dan al doorheen. Het is altijd weer leuk om te zien dat het eindresultaat precies zo wordt als de tekeningen. En als jullie uiteindelijk helemaal blij en tevreden in de ruimte staan, ben ik ook blij.

Wat hier beschreven is, is in het kort een totaalproject van ontwerp, advies en realisatie. Lees er hier meer over.

Voor meer antwoorden op vragen schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan elke pagina) of volg op Facebook, Twitter of Instagram (gebruik de knoppen hieronder)

Sfeercollage hal De Boet

Collage interieurontwerp hal De Boet

3D tekening hal De Boet

3D tekening interieurontwerp hal De Boet

Hal De Boet met nieuwe inrichting.

De Leukste Hal De Boet met nieuw interieur.