Aula inrichten

De Leukste Inrichters / Aula inrichten

De Leukste Aula voor jullie school.

Je bent directeur of facilitair manager in het onderwijs en verantwoordelijk voor het gebouw en de mensen die er verblijven. De dagelijkse gang van zaken heb je allemaal goed geregeld. Nu is de inrichting van de aula aan vervanging toe.

Je loopt er rond en denkt meh. De leerlingen gaan er elke keer zitten, maar jullie zijn het er eigenlijk over eens dat het het is vergane glorie is. Ongezellig, somber, het gebruik is veranderd, de leerlingen zijn veranderd, jullie zijn de kleuren en de spullen zat.

Hoog tijd voor wat anders.

Wat gaan we doen met de aula?

 

Het bedenken van een nieuwe inrichting voor de aula is nog niet zo makkelijk. Het is een flinke ruimte waaraan door de gebruikers hoge eisen worden gesteld. Op de tweede plek staan de wensen van het facilitaire team als flexibiliteit, schoonmaak e.d.

Die twee leveren een enorm pakket van eisen op, wat allemaal bij elkaar een inspirerende, duurzame en facilitair handige aula op moet leveren.

Als je jarenlang naar dezelfde inrichting hebt gekeken is het moeilijk om iets helemaal fris en nieuws te bedenken. Voor je het weet is het kopie van de oude aula. Alleen dan met nieuwe stoelen en tafels in een andere kleur. En misschien is er een wand geverfd.

Dat is niet de bedoeling. Wat dan wel?

Ja, ik wil hier graag snel wat aan doen. Neem contact met mij op.

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-voorfoto

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-moodboard-ontwerp

Wat voor aula wens je voor de leerlingen?

Als schoolleiding wil je voor je leerlingen het ideale klimaat creëren om zoveel en zo goed mogelijk te leren in de jaren dat ze naar jouw school komen. Je wilt dat het schoon en veilig is. Maar ook dat ze zich prettig voelen in de ruimtes waar ze veel verblijven. Die speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn ingericht op een manier die bij hun past.

De aula is de grote dagelijkse ontmoetingsplek. Daar kunnen ze even ontspannen van de inspannende lessen. Lekker bijpraten met klasgenoten en vrienden. En rustig hun lunch of tussendoortje opeten.

In de afgelopen vijftien jaar is er veel veranderd in hoe ruimtes gebruikt en beleefd worden. Wat zijn de mogelijkheden van de ruimte en wat is het aanbod in meubilair.

Daar kunnen jullie wel hulp bij gebruiken.

Hoe komt het dat het er nog niet is?

Jij bent degene die de opdracht heeft gekregen om die nieuwe aula te regelen. Je vindt dat best lastig. Er komt nogal wat kijken bij zo’n project. Je hebt wel wat ideeën, maar waar ga je beginnen. Daar zie je best wel tegenop. Het werpt allemaal vragen op, zoals: de ideeën die ik heb, kan dat wel in deze ruimte? Hoe zorg ik dat ik overal aan denk? Wat gaat het kosten, want het duurt tenslotte 15 jaar voor er weer budget is? En waar haal ik alle spullen vandaan?

Er zijn altijd wel wat collega’s die er kijk op hebben, maar die hebben het al zo druk. En houden zij wel genoeg rekening met de kwaliteit en duurzaamheid. Want over minstens 15 jaar zal er pas weer budget zijn.

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-producten-ontwerp

“Wij hebben voor De Leukste Inrichters gekozen omdat Ilona goed meedenkt binnen onze kaderscan wensen/eisen/budget. Grote winst is dat zij een stap verder gaat; naast inrichting voegt zij ook sfeer toe aan de ruimte. Alles klopt.”

Jolanda Reitsema – staflid facilitaire services Alfrink College

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-plattegrond-ontwerp-zwart-wit

Voor jullie aula zijn jullie onder andere op zoek naar:

 • Voldoende zitplekken
 • Verschillende soorten meubilair
 • Makkelijk schoon te houden
 • Flexibel, dus verplaatsbaar of stapelbaar
 • Stevig
 • Kleurrijk
 • Leuk!

Professionele hulp bij het inrichten van de aula.

Als personeelskamer en kantine specialist kan ik je een hoop tijd en moeite besparen. Jouw ideeën, wensen en eisen vertaal ik naar een visuele presentatie. Daarin zit alles wat je nodig hebt om de plannen weer vol trots te kunnen presenteren aan je collega’s. Na de goedgekeurde begroting gaan we aan de slag om het ontwerp te realiseren. Daarbij neem ik je het nodige werk uit handen. Samen maken we er De Leukste Aula van.

Dat zie ik helemaal zitten, neem contact met mij op!

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-materialen-ontwerp

“Op onze zoektocht naar een nieuw ontwerp voor de inrichting van onze personeelskamer kwam ik via een collega op het spoor van Ilona Alders. Ilona heeft goed gekeken naar wat paste bij het gebouw. We hebben nu een sfeervolle personeelskamer.”

– Rosanne Bekker, rector Christelijk Gymnasium Utrecht

Het ontwerp van de aula.

Als ik voor jullie een ontwerp maak dan krijg je:

 • Een vrijblijvend gesprek waarin we vaststellen wat jullie problemen >vraagstuk/waar je tegen aanloop in de inrichting < zijn en hoe jullie ideale aula eruitziet,
 • Een uitwerking van de wensen en eisen,
 • Een visuele impressie van de wensen en eisen vertaald naar sfeer, kleur, materiaal en meubilair,
 • Een indelingsplattegrond van de ruimte,
 • Meerdere impressies in 3D,
 • Een presentatie van het ontwerp geprint en digitaal. Ideaal om aan de organisatie en leerlingen te laten zien,
 • Een duidelijk inzicht in de planning,
 • Van tevoren een overzicht van de kosten,
 • Iemand die jullie aula ontwerp en levert,
 • Iemand die samen met jou dit project tot een goed einde brengt.

 

Hebben jullie een enthousiaste leerlingenraad of werkgroep die inspraak heeft? Daar werk ik graag mee samen.

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-tekening-ontwerp

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-ilona-alders

Wie ben ik?

Ik ben Ilona Alders. Sinds 2012 heb ik mijn eigen bedrijf, De Leukste Inrichters. Daarvoor werkte ik als creatief accountmanager onderwijs bij een kantoorinrichter en ben ik directeuren en facilitair medewerkers van scholen gaan helpen met verschillende inrichtingsprojecten.

Omdat iedereen zich in een aula, teamkamer of bedrijfskantine op zijn gemak moet voelen, vind je in mijn ontwerpen altijd persoonlijke elementen terug zoals knusse hoekjes, speelse accenten en multifunctioneel of verplaatsbaar meubilair. Als ervaren inrichter ben ik bovendien gewend om te werken met grote en kleine budgetten. Wat je wensen en middelen ook zijn, ik vind altijd betaalbare, creatieve en passende oplossingen.

Klanten typeren mij als een open, creatief en energiek persoon. Ik sta positief in het leven, word blij van mensen, natuur, kleur en beweging en hou van ontwerpen en inrichten. Alles om mij heen is voor mij een inspiratie die mijn creativiteit prikkelt. Hierdoor omarm ik elk project als een nieuw avontuur en val ik niet snel in herhaling. Onderscheidend, ongedwongen én functioneel, daar ga ik voor.

Wat is je investering?

Een ontwerp heb je al vanaf €1099 inclusief BTW.

 

Een leuk ontwerp en nu.

Als het ontwerp is goedgekeurd, is het mogelijk om de hele uitvoering ook door mij te laten verzorgen. Na het maken van een begroting en planning realiseren we jullie ideale aula. Na een paar maanden hebben jullie dan een sfeervolle en inspirerende aula waar iedereen blij van wordt.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Stuur een bericht of bel Ilona op 06-15599026 om een afspraak te maken.

Uiteraard kom ik naar jullie toe om de aula te bekijken. In een uur tijd stellen we vast wat jullie problemen zijn en hoe jullie ideale aula er uitziet. En wat de vervolgstappen zijn naar een prettige inspirerende ruimte waar de leerlingen weer jaren met hun klasgenoten en vrienden herinneringen kunnen maken.

Stuur een bericht

GRATISDe 5 elementen voor De Leukste Inrichting voor jou.

Deze 5 elementen helpen je met het vormgeven van de plannen voor een functioneel ingerichte personeelskamer (teamkamer/aula/kantine, enz.) waar iedereen blij van wordt. Een ruimte waar je kan ontspannen en werken in verschillende samenstellingen. Met een inrichting en sfeer die energie geeft. Energie die weer positief doorwerkt in de communicatie met elkaar, voor de klas en uiteindelijk ook thuis.

Ben je tot conclusie gekomen dat ik degene ben die jullie kan helpen aan de ideale personeelskamer neem dan contact op voor een afspraak.

Ilona Alders

Ja, ik ontvang graag gratis De 5 elementen voor De Leukste Inrichting