Aula en hal Alfrink College Zoetermeer

De Leukste Inrichters / Aula en hal Alfrink College Zoetermeer

Aula en hal Alfrink College Zoetermeer

Fris! Moest het worden. Het hele gebouw kreeg een nieuwe jas, er werd een deel aangebouwd en het interieur kreeg een metamorfose.

 

Inrichting renovatie en nieuwbouw Alfrink College Zoetermeer.

Onlangs is het gerenoveerd en uitgebreidde Alfrink College officieel in gebruik genomen. Er is veel meer ruimte en licht gecreëerd. En daarmee ook meer plek voor de leerlingen. Iedere afdeling heeft nu een eigen studieplein, er zijn algemene studieplekken bijgekomen en de pauzeruimte is vergroot.

Kleurrijk.

De grote wens van de leerlingen was meer kleur in de school. De door de architect Ralph Goutier ontworpen rustige basis maakte het mogelijk om met het meubilair en aankleding lekker te knallen. Het inrichtingsontwerp zet de lijn van de eerder ingerichte personeelskamer voort in de rest van de school. Om het nog frisser en kleurrijker te maken voor de leerlingen zijn er enkele tinten aan toegevoegd. Deze komen allemaal samen in de twee visuals, één in de centrale hal en één in de aula.

Passende meubilair.

Meubilair in de juiste kleuren werd gevonden of gemaakt bij verschillende fabrikanten. Er was veel aandacht voor functionaliteit en sfeer. Vandaar dat bijvoorbeeld de stoelen in de aula een handgreep hebben, koppelbaar zijn en stapelbaar tot 20 stuks.  Door de kleuren van de kluisdeuren speels te verdelen, worden de wanden functioneel leuk. Mooie eyecatchers zijn de grote zitelementen waar veel leerlingen op passen. De kleine zitjes in de hal tegen de achterkant van losstaande kluisblokken zijn populaire werkplekken voor tussenuren omdat je afgeschermd zit. En zo voort.

Samenwerking

Tijdens het hele proces was het overleg met de school en de architect erg belangrijk. We kunnen terugkijken op een goede samenwerking met een prachtig resultaat. Licht, ruimte, rust én heel veel kleur. Leuk!

Wil je meer kleurrijke inspiratie voor je inrichting? Download dan De 5 elementen voor De Leukste Inrichting

 

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 10

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 9

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 8

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 7

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 6

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 5

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 4

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 3

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 2

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 1

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 11

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

15 november 2018