Aula Mytylschool De Schalm

De Leukste Inrichters / Aula Mytylschool De Schalm

Aula Mytylschool De Schalm

Een aula-inrichting passend bij de leeftijdsgroep en rekening houdend met de bewegingsruimte van rolstoelen.

Mytylschool De Schalm in Breda is een school voor VSO. Voorheen werd het gebouw gebruikt voor primair onderwijs. Gezien de leeftijd van de leerlingen was het gewenst om de aula een uitstraling en inrichting te geven die past bij de leeftijdsgroep. Het is een mooie grote hoge en lichte ruimte.
De leerlingen wilden treinbanken en stoerdere kleuren. In ieder geval meer dan alleen stoelen en tafels. De voetbaltafel en de flipperkasten moesten blijven. En er moest rekening gehouden worden met rolstoelgebruikers. Vanwege de autistische leerlingen mocht het geheel niet te druk worden.
De zitelementen zijn een bescheiden eyecatcher geworden. Stevige blokken bekleed met vrachtwagenzeil waarvan een deel bedrukt is met een vrolijke print.

De treinbanken uitgevoerd in twee kleuren in twee kleurstellingen staan gekoppeld tegen de wand en in treinzit, maar meerdere andere opstellingen zijn mogelijk. De stevige kunststof stoel is glasvezel versterkt, makkelijk te verplaatsen en stapelbaar. De tafels zijn aan twee zijden rolstoel toegankelijk door een terugvallend frame. De maten van de tafels zijn zo gekozen dat er ook meerdere op- en samenstellingen mogelijk zijn.

Aan de aula grenst het schoolrestaurant, waar de leerlingen oefenen voor de praktijk. Hier staan ook een paar treinbanken en aantal krukken bekleed met hetzelfde materiaal in een afstekende frisse kleur.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2017