Personeelskamer Christelijk Gymnasium Utrecht

De Leukste Inrichters / Personeelskamer Christelijk Gymnasium Utrecht

Personeelskamer Christelijk Gymnasium Utrecht

Een personeelskamer met een inrichting geïnspireerd op het gebouw uit de jaren ’50 waar de school sinds een aantal jaar gehuisvest is. Een ruimte met een hoog plafond en hoge ramen die veel licht binnen laten.

Het meeverhuisd meubilair voldoet niet meer

Toen Christelijk Gymnasium dit gebouw betrok, is het meubilair van de oude locatie meeverhuisd aangevuld met wat budget meubelen. Het was geen eenheid en het oogde vol en rommelig. De indeling moest onder de loep genomen worden zodat er een werkdeel en een relaxdeel zou ontstaan. Een andere wens was verschillende zitvormen zoals een treinbank en bartafels. Met name de functionaliteit van het geheel was erg belangrijk.

Jaren ’50 inspiratie

Ik begin bij de inspiratie: de jaren ’50. Ook nu zie je veel terug in de huidige interieur-trends. Pasteltinten, meubilair op schuine poten, wandmotieven, kleden met prints, ronde tafels, globe-lampen en retro designstoelen zijn daar voorbeelden van. Genoeg om van deze personeelskamer een aangename verblijfsruimte van te maken.

Eenheid met heel verschillend meubilair

De open vakken met zichtbare rommel in de keuken kregen een deur met een frisse kleur. Treinzit waar extra wandcontactdozen zijn aangebracht zodat er gewerkt kan worden. De banken zijn gestoffeerd met makkelijk te reinigen kunstleer in een warme bruine tint.

De tafels met trespa blad hebben mooi afgeronde hoeken en luchtig metalen draadframe. Dat past weer erg goed bij de retro Eames designstoelen in twee kleuren. De iets uitlopende poten komen ook terug bij de grote tafels en de barkrukken. De barkrukken zijn gestoffeerd in een retro print vinyl stof wat eenvoudig te reinigen is.

Metaal, hout en stof. Alles komt hier in de zithoek terug. De bollampen hingen er al, maar zijn verplaatst. Jaren ’50 behang op de wand waarin twee originele inbouw vitrinekasten zitten. Hierin staan permanente en tijdelijke voorwerpen tentoongesteld die te maken hebben met de historie van de school en de mensen die er werken.

Dat een nieuwe inrichting werkt blijkt uit de feedback.

 

Het is leuk om te zien hoe de personeelskamer gebruikt wordt. De collega’s zijn blij met de nieuwe ruimte, dat is voor jou ook leuk om te horen – Rosanne Bekker, Christelijk Gymnasium Utrecht

 

De foto’s

Jaren-'50-personeelskamer-Christelijk-Gymnasium-Utrecht Jaren-'50-personeelskamer-Christelijk-Gymnasium-Utrecht-loungehoek Jaren-'50-personeelskamer-Christelijk-Gymnasium-Utrecht-bartafel

 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw inrichting?

 

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie vind je op de pagina over personeelskamer inrichten. Natuurlijk geldt dat ook voor aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

 

Of laat je eerst inspireren door deze gratis download.

Download gratis De 5 elementen voor De Leukste Inrichting

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2017