Leerplein RSG Lingecollege in Tiel

De Leukste Inrichters / Leerplein RSG Lingecollege in Tiel

Leerplein RSG Lingecollege in Tiel

De twee pleinen waren niets meer dan een groot leeg doorgangsgebied. Met nieuw meubilair om zelfstandig te kunnen werken in verschillende samenstellingen werd het een leerplein.

 

Functioneel en flexibel.

Met het veranderen van het leerconcept ontstond de behoefte om de nu lege ruimte te gaan gebruiken als leerplein waar zelfstandig gewerkt kan worden. Daarvoor was de school op zoek naar stevig meubilair dat flexibel te gebruiken is.

Dat zijn deze ronde tafels en banken geworden. Ze zijn gemaakt van een gelast frame met een blad en zitting van multiplex met een HPL top. Daar zak je niet zomaar door. De harde oppervlaktes zijn goed schoon te houden, wat facilitair handig is.

De banken en tafels zijn erg flexibel in het gebruik. Ze kunnen op heel veel manieren worden neergezet. Als rondzit, bestaande uit een tafel met drie banken voor ongeveer 6 personen, 2 losse banken tegenover elkaar of een slinger voor een grotere groep. Deze meubels komen uit een uitgebreide lijn en met bijvoorbeeld ook rechte banken toe te voegen zijn er nog meer opstellingen mogelijk. Zeer geschikt dus voor een leerplein. (Of een aula, lokaal en centrale hal.)

Thema’s.

De leerpleinen hebben verschillende thema’s passend bij de vakken die in dat deel van het gebouw gegeven worden. De school gaat die later verder uitwerken op de wanden met onder andere schilderingen. De gebruikte kleuren zie je terug in de Grote en Gele aula. Alle ruimtes zijn ontworpen vanuit één concept.

RSG Lingecollege moodboard ontwerp leerpleinen

De foto’s.

Leerplein Lingecollege Tiel rondzit Leerplein Lingecollege Tiel rondzit enkelLeerplein Lingecollege Tiel rondzit flexibele opstelling

 

Op zoek naar een functioneel leuke inrichting voor je leerplein, aula of personeelskamer?

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

18 maart 2021