Vergaderruimte Stichting Logos Leerdam

De Leukste Inrichters / Vergaderruimte Stichting Logos Leerdam

Vergaderruimte Stichting Logos Leerdam

Een prachtige multifunctionele vergaderruimte met flexibel meubilair en sfeervolle kleuren. Hier kan je alle kanten mee op.

 

Wensen en eisen.

De klant wilde een flexibele inrichting voor deze multifunctionele vergaderruimte. De belangrijkste eis was de mogelijkheid om met 20 personen te vergaderen en in groepjes uiteen te gaan. En een grote wens voor meer sfeer en warmte. Want daar ontbrak het wel aan.

Voorfoto’s:

Stichting Logos Leerdam multifunctionele vergaderruimte voorfoto1 Stichting Logos Leerdam multifunctionele vergaderruimte voorfoto2

De sfeer.

In de oude situatie zijn de kleuren wit, zwart, grijs en donkerblauw. Veel harde materialen. Het kwam nogal koel en zakelijk over. De kleuren uit het logo mochten gebruikt worden, maar hoefde niet. Het logo bestaat uit 3 zeilen in blauw, geel en groen, die overlappen. Ik heb niet de voor de hand liggende keuze gemaakt om deze 3 kleuren te gebruiken, maar juist de kleuren die ontstaan in de overlap. Alleen wel de geel voor de vrolijkheid. Zo zag dat eruit op het moodboard:

Stichting Logos ontwerp vergaderruimte moodboard

De donkerblauwe wand en de keuken kregen een fris licht groen wat het zachter en huiselijk maakt. Daarmee scheid je visueel, op een vriendelijke manier, de pantry van de ruimte. Door kleurvlakken te maken rondom de ramen wordt de strenge regelmaat daarvan onderbroken. Na meerdere varianten zijn het toch de zeilvormen geworden.

De schilders zijn twee dagen bezig geweest en we zijn erg blij met het resultaat! Het staat erg speels, vrolijk en fris.

 

Indeling.

Naast vergaderen zal de ruimte ook gebruikt worden voor workshops, lezingen, spreekuur bedrijfsarts en borrels. Om te laten zien dat dat allemaal mogelijk is in deze ruimte, maakte ik 8 verschillende indelingen. Toen het wel duidelijk was dat de mogelijkheden oneindig zijn, ben ik gestopt. De rest ontstaat vanzelf in de praktijk.

 

Meubilair.

Het allerbelangrijkst is de multi-functionaliteit van het meubilair. Verrijdbaar, inklapbaar, stapelbaar en verplaatsbaar is hier echt nodig. Om het het naast functioneel ook leuk te maken, wilde ik wel een keuze hebben tussen verschillende materialen en kleuren die zouden passen bij de beoogde sfeer. Gelukkig kon ik daarmee weer goed terecht bij fabrikant Casala. De tafels hebben wielen en zijn inklapbaar. In die vorm rijd je ze eenvoudig en compact aan de kant. De stoelen zijn stapelbaar en de variant met schrijfplank kan door de hele ruimte makkelijk bijgeschoven worden. Verder zorgt het meubilair voor kleur en sfeer in de ruimte door de stoffering.

Accessoires.

De finishing touch. Een paar hanglampen, een flink aantal planten – geselecteerd op sterk en makkelijk in onderhoud – en nog wat andere objecten maken het echt af. Speciale aandacht voor het viltpaneel. Dit is uitgekozen vanwege de functie om de pantry af te scheiden van de vergaderruimte en de decoratieve waarde van het patroon en de kleur. Het hangende scherm met een bladerpatroon is gemaakt van gerecycled PET-vilt. Een materiaal waar ontzettend veel functioneel leuke producten van te maken zijn. Functioneel door de geluiddempende werking en leuk door alle mogelijkheden en de 24 kleuren. Daar houden we van.

 

Heb je ook een project wat vraagt om een flexibele en multifunctionele inrichting?

 

Neem meteen contact op door hier te klikken

 

Foto’s van de multifunctionele vergaderruimte bij Stichting Logos:

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

31 augustus 2021