Inrichting IKC De Trampoline in Leidschendam

De Leukste Inrichters / Inrichting IKC De Trampoline in Leidschendam

Inrichting IKC De Trampoline in Leidschendam

Inrichting van de personeelskamer, kantoren en spreekruimtes in het nieuw gebouwde IKC De Trampoline in Leidschendam met de NATUUR als inspiratiebron.

 

Ontwerp vanuit een thema.

Het gebouw is licht en rustig met basic tinten als grijs en grijsbruin. Eén kleur valt op en dat is een specifieke tint groen.

Daar heb voor het maken van het interieurontwerp voor de personeelskamer, kantoren en spreekruimtes in het nieuw gebouwde IKC De Trampoline bij aangesloten met de NATUUR als grote inspiratiebron.

Natuur als inspiratie.

Voordat ik met dit ontwerp begon, schreef ik een A4 vol met een woordspin rondom NATUUR. Heerlijk associëren met lucht, water, aarde, vuur, achtertuin, bos, weiland, gras, boom, bloem, beestjes, zand, zon, mos, vogel, vogelnest, sloot, rivier, hout, paadje, kiezel, rots, enzovoorts.

Wat een dankbaar thema. Toch lastig om daar een keuze uit te kunnen maken. Het criterium werd dat je je er in moest kunnen bevinden.
Dus in:
– het bos🌳
– de duinen 🏖
– de tuin🌻
– de wolken🌥

Een plek waar je naar toe kan gaan, waar je af kan spreken. De spreekruimtes en de personeelskamer kregen elk een eigen thema. Dus in plaats van:

“Ik zie je om 10 uur in 1.07”

krijg je:

“Ik zie je in De Wolken☁️🌤 om 10 uur. Tot zo!” Klinkt leuk, toch?

Moodboard interieurontwerp IKC De Trampoline

De spreekruimtes.

In de omgeving die deze spreekruimtes vertegenwoordigen heeft elk jaargetijde heeft zijn charmes. Heel veel mensen gaan er het hele jaar door heen om even te ontspannen. Wat lekker als je je in deze ruimtes ook een beetje in de duinen, in de tuin en op het strand waant. Ook al ben je aan het werk.

In het bos is een flinke tafel gekomen. De lamp is circulair, want hij is gemaakt van oude kranten. Groentinten en hout zorgen voor de bossige de sfeer. Het frame met gespannen doek met de afbeelding van boomtoppen maakt dat je diepte en ruimte ervaart. Heel fijn als je er met 8 of 10 personen zit.

In de tuin werken in de zomer? Niet alleen in de zomer. Het hele jaar kan je hier tussen de bloemen en vogeltjes zitten.

In de duinen heb je het gevoel dat je op vakantie bent. Met je billen op een vrolijk gekleurde stoel met uitzicht op het strand overleggen over de nieuwe plannen. Ook hier een circulaire lamp.

Interieurontwerp Trampolinespreekruimte In het bos Interieurontwerp Trampoline spreekruimte In de tuin Interieurontwerp Trampoline spreekruimte In de duinen

De personeelskamer.

Even wegdromen boven de wolken tijdens je pauze In de wolken.

De kleuren uit de prachtige afbeelding van de ondergaande zon komen in de hele ruimte terug. Verschillende blauwtinten en zonnig geel voeren de boventoon. De poten en frames van de meubels houden het lekker fris. En als je binnenkomt valt de leuke wolken lamp natuurlijk meteen op.

Een paar reacties waren:

Nu kan ik echt even ontspannen als ik pauze heb

Als ik hier zou solliciteren zou ik hier voor de personeelskamer alleen al willen werken

Hopelijk gaat het personeel op IKC De Trampoline weer op tijd aan het werk na de pauze.

Interieurontwerp De Trampoline personeelskamer In de wolken

De kantoren.

De kantoren kregen geen thema, maar sluiten met het meubilair en de kleuren wel aan bij de spreekruimtes en de personeelskamer.

Interieurontwerp Trampoline kantoren

Biophilic design.

Deze manier van (interieur)ontwerpen heeft een naam: biophilic design. Biophilic design gebruikt aspecten uit de natuur om de band tussen mens en natuur te herstellen. Zelfs eenvoudige elementen kunnen een enorme impact hebben op medewerkers zich voelen. Het verbetert het geluksgevoel, creativiteit en productiviteit tijdens het werk.

De foto’s.

Spreekruimte In het bos TrampolineSpreekruimte In de tuin Trampoline accessoiresSpreekruimte In de tuin TrampolineSpreekruimte In de duinen TrampolineSpreekruimte In de duinen TrampolinePersoneelskamer In de wolken Trampoline overzicht richting keuken Personeelskamer In de wolken Trampoline overzicht richting deur Personeelskamer In de wolken Trampoline zithoek Personeelskamer In de wolken Trampoline zithoek Personeelskamer In de wolken Trampoline wolklamp Personeelskamer In de wolken Trampoline treinzit

Op zoek naar inspiratie voor je eigen interieurproject?

 

Download gratis De 5 elementen voor De Leukste Inrichting

 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw inrichting?

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie vind je op de pagina over personeelskamer inrichten.

Natuurlijk geldt dat ook voor aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

9 december 2021