Personeelskamer De Windwijzer in Den Helder

De Leukste Inrichters / Personeelskamer De Windwijzer in Den Helder

Personeelskamer De Windwijzer in Den Helder

De directie van De Windwijzer vindt hun team erg belangrijk en is ervan overtuigd dat een fijne omgeving zorgt voor betere prestaties.

 

Ontwerp en inrichting van de personeelskamer.

De meeste noordelijke personeelskamer die ik in mocht richten tot nu toe. Van lokaal naar warme sfeervolle ruimte waar ontspannen en gewerkt kan worden.

Hoe het was.

De school staat er nu een paar jaar en het personeel zit in een ruimte waar het enige verschil met de lokalen is een keuken met vaatwasser en tafels en stoelen in een volwassen maat. Eén wand is gifgroen en de stoelen zouden ook heel goed passen in een snackbar. Er zit ook een werkblad in aan de hele raamkant, waar niemand aan gaat zitten. Maar wat wel een ideale plek voor rommel is. Geen gezellige ruimte. 

Eigenlijk gewoon een lokaal dus.

Verder is het een mooie lichte en ruime ruimte.

Voor foto’s.

personeelskamer-inrichten-voorfoto-windwijzer personeelskamer-inrichten-voorfoto-windwijzer

Het plan.

De directie van de school vindt hun team erg belangrijk en is ervan overtuigd dat een fijne omgeving zorgt voor betere prestaties.
Vandaar dat deze ruimte opnieuw ingericht mocht worden.

De vloer, keuken en het plafond blijven en de rest mocht eruit of geschilderd. Sfeer, warmte en kleur was de wens. En de visie van de school moet erin terug te vinden zijn. Ze werken met de zeven gewoonten van ‘The Leader in Me’ van Covey. Dus komt er een boom.

Ik maakte een nieuwe indeling met verschillende hoeken met verschillende zitmogelijkheden. De kleuren donker en een beetje vergrijsd. Inspiratie waren de boom, aarde, schaduw van de boom en de lucht.

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-moodboard-ontwerp

De inrichting.

De basiskleur van de wanden werd lichtgrijs. De gifgroene wand werd donkerblauw*. Door deze door te trekken naar de keuken, kwam deze veel mooier uit.

Het meubilair is een assortiment van stevige en stoere stoelen en tafels. Het moet tenslotte weer 15 jaar meegaan. Een grote tafel, een – altijd populaire – wandbank en een bartafel. En leuk dat er sinds heel lange tijd weer eens een ronde tafel in staat.

Ik hoorde en zag dat de ronde tafel veel gebruikt wordt. Het magnetisch whiteboardbehang op de muur ernaast maakt het een ideale plek voor de ontwikkeldagen en ander overleg. Bij de ingang rechts zie je ook een wand met het overschilderbare magneetbehangwand voor de ideeën. Beide soorten behang zijn van @groovy_magnets (check it out).

De verlichting en de planten zorgen voor de sfeer. De hanglampen zijn apart geschakeld van de algemene verlichting. Erg gezellig met borrels en informelere bijeenkomsten.

personeelskamer-inrichten-de-leukste-inrichters-tekening-ontwerp-de-windwijzer

Feestje.

Het was een erg leuk project. Een hele enthousiaste en inspirerende klant.
De levering was een feestje. Meerdere personeelsleden kwamen al meteen een kijkje nemen. Zoals gebruikelijk werd de wandbank als eerste getest.

Al met al erg enthousiaste reacties. Het is dan ook wel een groot verschil met hoe het was.

Met het foto’s maken kwam er een docent naar me toe, die vertelde dat ze het in eerste instantie niet zo nodig vond allemaal. Maar er nu met heel veel plezier zit. Na schooltijd gaat ze nu liever in de personeelskamer zitten dan in haar lokaal om nog wat werk te doen. Dat geeft wel aan hoe blij ze er mee zijn.

Reactie op een bericht op Instagram @deleuksteinrichters:

Wat is het mooi en wat zijn de teamleden er blij mee!

 

*Speciale pluim voor de conciërge voor het schilderwerk. Van gifgroen naar donkerblauw was een flinke klus.

De foto’s.

Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder treinbank Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder stamtafel hanglamp Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder overzicht 5 Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder overzicht 4 Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder overzicht 3 Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder overzicht 2 Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder keuken Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder inspiratie informatie inspiratie hoek Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder hanglampen Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder boomtakken spreuken Personeelskamer inrichting De Windwijzer Den Helder boekenplank

Op zoek naar inspiratie voor je eigen interieurproject?

Download gratis De 5 elementen voor De Leukste Inrichting

 

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie vind je op de pagina over personeelskamer inrichten. Natuurlijk geldt dat ook voor aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2020