Teamkamer Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht

De Leukste Inrichters / Teamkamer Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht

Teamkamer Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht

Een teamkamer met een Scandinavische inrichting die tegelijk licht en stoer is. Een ruimte met een interessante L-vorm waar meerdere indelingen mogelijk zijn.

 

Nieuwe school.

De bouw was al in volle gang toen ik werd gevraagd voor advies bij de kleuren voor de toiletruimtes, de vloeren in de vleugel van de teamkamer en om een ontwerp te maken voor de inrichting van de teamkamer. Er waren ideeën vanuit de aannemer en de werkgroep nieuwbouw van de school zelf, maar ze hadden toch de hulp van een professional nodig om de uiteindelijke beslissingen te kunnen nemen. Zo’n lege nieuwe ruimte kan fijn zijn om in te richten, maar ook lastig omdat je nog niet hebt kunnen ‘proeven’ wat bijvoorbeeld een goede indeling is.

De sfeer.

In dit nieuwe schoolgebouw vallen de ruimte en de royale lichtval meteen op. Het deed mij erg denken aan (de scholen in) het noorden van Europa. Het thema werd Scandinavische herfst. Met frisse lucht, nat hout en een laatste warme zonnestraal. Daarbij passen materialen als hout, leer, metaal en stof. De kleuren bruin, zwart, donkergrijs, mosterdgeel en ijsblauw. Kleuren die net zo goed passen bij andere jaargetijden. Elke kleur en materiaal past of is juist een tegenhanger. Beide brengen balans in het geheel.

Willem de Zwijgerschool teamkamer moodboard

Beginnen met een lege ruimte.

De teamkamer heeft een L-vorm. Hoe deel je dat in? Daarbij kwam in die tijd ook de vraag op of het mogelijk is om 1,5 afstand te houden. Dat kan. Maar dan heb je een ruimte nodig die 3x zo groot is. Daar is op dit moment geen enkel gebouw op berekend. Deze nieuwbouw waarvan de bouw al gestart was ook niet.

Dus konden we niet anders dan er van uitgaan dat het over een tijdje weer ‘normaal’ is en er geen afstand meer gehouden hoeft te worden.

Wat wel kon is flexibel meubilair kiezen. Er is namelijk wel genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een bank die bestaat uit modules die uit elkaar gezet kunnen worden. De treinbanken kunnen ook aan elkaar en los. Kleine tafels, die aan elkaar een grote vormen. Stoelen verder van de tafel zetten en de werkplekken gebruiken.

Er bleken trouwens nog 2 goede indelingen te maken met hetzelfde meubilair. Kunnen ze nog eens schuiven. Later.

Willem de Zwijgerschool teamkamer plattegrond

Het meubilair.

Voor deze licht industriële Scandinavische inrichting hebben we gekozen voor licht ogende tafels met een bladen in een warme houtprint met daaromheen een mix van stoelen. Gestoffeerd, hout en kunststof in een vrolijke kleur in verschillende modellen en uitvoeringen. De treinbank is gestoffeerd met een zitting in kunstleer en de rug in stof met een kunststof afwerking aan de achterkant zodat ook daar geen vocht doorheen kan.

De stoelen bij de werkplekken zijn ook leuk en met hun kunststof zitschaal en eenvoudig mechanisme ook heel geschikt voor leerlingen. Er wordt namelijk ook regelmatig met leerlingen gewerkt. Ook toen ik er was om foto’s te maken. Het was leuk om te horen dat de docent de leerling liet kiezen waar hij wilde zitten, aan het bureau, op de treinbank of de grote bank. Het werd de grote bank. Zie foto. Willem de Zwijgerschool teamkamer meubilair

De samenwerking.

Alle mensen bij de Willem de Zwijgerschool vielen op door hun betrokkenheid en aanstekelijk enthousiasme. Waar nodig was er altijd iemand bereikbaar en werden de handen uit de mouwen gestoken. Zelfs ouders stonden klaar om te helpen. Bedankt voor de leuke samenwerking.

 

Ook bezig met nieuwbouw? Lees hier mijn blog over het inrichten van een nieuw schoolgebouw

 

Heb je ook hulp nodig bij de inrichting van jouw school?

 

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie over mijn werkwijze vind je op de pagina over personeelskamer inrichten.

Natuurlijk geldt dat ook voor teamkamers, aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

23 september 2021