Personeelskamer Christelijk Lyceum Zeist

De Leukste Inrichters / Personeelskamer Christelijk Lyceum Zeist

Personeelskamer Christelijk Lyceum Zeist

Een grote personeelskamer met lounge-hoek, grand café, werkruimte, bartafel met hoge wandbank en unieke eyecatcher.

Een groot cadeau.

De verrassing voor het personeel was groot na de herfstvakantie. Een geheel opgeknapte personeelskamer met een nieuwe inrichting. Een week voor de vakantie verhuisde het personeel naar een andere ruimte om te kunnen vervangen, herstellen en vernieuwen. Er werd gesloopt, gebouwd, vloeren gelegd en geschilderd. In de vakantie was het tijd om in te richten en de maandag erna was de officiële opening met doorknippen van een lint.

Over het ontwerp

De inspiratie voor het ontwerp waren de in de school aanwezige kunstwerken, fresco’s in Jugendstil stijl. De kleuren uit de natuur en materialen zoals de koperen lampen. De oude tafel met een doorsnede van 200cm moest blijven en de grote houten kast.

De verandering

De grote ruimte stond vol met tafels en stoelen en de accentkleur was zalmroze. Het werkblad aan de wand werd bijna niet gebruikt. Door het plaatsen van twee scheidingswanden zijn er drie zones ontstaan. Het werkblad is daarmee meer afgeschermd waardoor je daar prettiger kunt werken. Het grand café deel biedt met de lange wandbanken plaats aan veel personen. Daarboven de prachtige lampenkappen bedrukt met afbeeldingen van de fresco’s, echte eye-catchers in de hoge ruimte. De derde zone is de lounge-hoek met een grote loungebank en de grote oude tafel met nu gecombineerde met vrolijk gestoffeerde stoelen.

In de werkruimte waren werkbladen langs de wand. Nu staat er een royale werktafel die groot genoeg is om apart te zitten, maar ook mogelijkheid biedt om samen te werken.

In het entreegebied, waar de garderobe en keuken aan grenzen, heb ik ervoor gekozen om een verhoogde wandbank te plaatsen met bartafel en krukken. Dat zorgt ervoor zodat de mensen die binnenkomen en daar rondlopen niet op je neerkijken. Een prettige ontmoetingsplek.

Zo vindt iedereen een plek die past bij de activiteit op dat moment.

 

Wil je ook je collega’s verrassen met een nieuw ingerichte ruimte? Neem dan contact op.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2017