Personeelskamer Montessorischool De Amstel in Amsterdam

De Leukste Inrichters / Personeelskamer Montessorischool De Amstel in Amsterdam

Personeelskamer Montessorischool De Amstel in Amsterdam

Een kleurrijke personeelskamer met meubilair van natuurlijke materialen.

Een jaar na de opening van Montessorischool De Amstel was al duidelijk dat de personeelskamer (teamkamer) niet helemaal naar wens was. De grootte voldeed voor dit moment, maar de leerlingen-aantallen groeiden hard en daarmee ook het team. De keuken was heel klein en er was geen bergruimte. Er werd besloten een verbouwing te gaan doen waarbij de keuken werd vergroot en de aangrenzende vergaderruimte bij de ruimte getrokken werd door een wand weg te halen.
Ondertussen was het contact gelegd op de NOT-beurs voor de inrichting van de verbouwde teamkamer. De opdracht was het maken van een nieuwe indeling, een kleurenplan en een meubilering-voorstel. Eén of twee grote tafels met stoelen, een zithoek en een prikbordwand. Belangrijk, want passend bij het montessori onderwijs, was het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast mocht het er veel kleur in. Dat kan!
Ik hoefde niet lang na te denken. Nu kon ik eindelijk die houten stoelen met die fantastische kleuren inzetten. Eerlijk handwerk gemaakt in België. De tafel komt van een andere leverancier en past er heel goed bij. De banken zijn speciaal gemaakt met houten onderstel (normaal metaal) en de stof is 70% wol. De wand werd bekleed met bulletinboard van Forbo. O ja, de lampenkappen zijn van katoenen chintz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2017