Personeelskamer Tender College IJmuiden

De Leukste Inrichters / Personeelskamer Tender College IJmuiden

Personeelskamer Tender College IJmuiden

De personeelskamer bij het Tender College in IJmuiden was aan een restyling toe. De indeling, het meubilair en de functies voldeden niet meer.

Het is een hoge lichte ruimte. Het belangrijkste doel was om er een aangename functionele verblijfsruimte van te maken. De wens was een nieuwe keuken met apparatuur, minimaal 26 zitplekken waaronder een grote tafel, 3 tot 4 werkplekken, een kapstok, andere verlichting, postvakken en aanplakmogelijkheden. Dat leverde een goed voorbeeld van hoe een ruimte kan veranderen.

Grootste inspiratiebron voor het ontwerp waren de ligging van IJmuiden, bij zee en staalverwerkende industrie. Het industriele sluit weer aan bij het praktijkonderwijs wat er ook gegeven wordt. Metaal, hout, beton in grijstinten, blauwgrijs en accentkleur rood. Kleuren die in het logo van de school voorkomen. Een beetje stoer is het wel geworden.

Wat zie je op de foto’s. Er zijn spots in de plafondplaten geplaatst wat zorgt voor een goed basisverlichting. De keuken met daarvoor een bartafel met massief vintage eiken blad en stalen onderstel, rode metalen barkrukken, staalblauwe wand en donkergrijs gebeitste lambrisering van steigerhout.

In de ruimte is een scheidingswand geplaatst om de werkplekken af te scheiden van de zithoek. Het werkblad bij de werkplekken is nu op een hoogte van 75 centimeter waardoor het mogelijk is er een ergonomisch verantwoorde bureaustoel bij te plaatsen. De zithoek bestaat uit een gecapitonneerde kunstleren bank, fauteuils in jeansblauw en boomstam bijzettafels.

De grote tafel heeft hetzelfde vintage eiken blad als de bartafels en een stoer metalen onderstel. De massief houten stoelen zijn gestoffeerd met rood doorgestikt kunstleer. Erboven hangen grote industriele lampen met een cementafwerking. De horizontale lamellen met ladderband maken het compleet.

Dit is een project waar het verschil met voor en na heel groot is. Het was een heel fijne samenwerking waarbij de DIY onderdelen in het ontwerp heel netjes zijn uitgevoerd. Naast alle positieve reacties tijdens de uitvoer van het project kreeg ik ook deze schriftelijke reactie:

Ik moet je complimenten maken met je ontwerp, de indeling en keuze van de meubels zijn uitstekend. Het is nu echt een huiskamer geworden, met name de hoge tafel is zeer in trek bij de collega’s. Kortom wij zijn zeer tevreden met je ontwerp.
De heer E. van de Geer, Tender College

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

2 april 2017