Teamkamer basisschool An Noer Alphen a/d Rijn

De Leukste Inrichters / Teamkamer basisschool An Noer Alphen a/d Rijn

Teamkamer basisschool An Noer Alphen a/d Rijn

Een stimulerend leesbos met vrolijke zitelementen.

 

Ontwerp en inrichting van de bibliotheek.

Op verzoek van de leerlingenraad moest de bibliotheek een hippere uitstraling krijgen. En daar hadden ze allerlei ideeën over. Mij is gevraagd om mee te denken en hun ideeën te stroomlijnen. Zo zou er een lees-bevorderend landschap komen.

Ze wilden banken, meer zitplaatsen en meer kleur. De muurschildering zou blijven, dus daar moet het bij passen. Vandaar dat we verder gingen met het thema in de richting natuur.

 

Hoe het was.

De bruine banken en de trapeziumtafels met gewone stoelen waren niet echt aantrekkelijk om een tijdje te gaan zitten lezen.

De voor-foto’s:

Voorfoto bibliotheek An Noer  Voorfoto bibliotheek An Noer

 

Leeslandschap.

Met de zitelementen zijn twee kleurrijke eilanden gemaakt. De kleur groen werd aangevuld met oranje, saffraan geel en andere tinten groen. De leerlingen kozen de prints voor de twee zitelementen die bekleed zijn met bisonyl. Dat is vrachtwagenzeil en daardoor erg sterk. Nu kunnen ze zitten in het gras of op een stapel boomstammetjes.

Met de print maak je het thema nog eens extra duidelijk. Waar ze echt gek op waren, wat er echt in moest, waren de twee bomen. Door de haakjes op de takken zijn ze ook erg geschikt om knutselwerk of feestverlichting in op te hangen. Ik zie er al een heleboel versierde bladeren of spinnen in hangen, brrr.

Nu lijkt het een echt bos. Met een stapel boomstammen en een sappig stuk gras waar je op kan zitten. De boomstam- en boekenkrukken kunnen overal bijgeschoven worden. En zo’n boomstamkleed maakt het helemaal af.

Een stimulerend leesbos.

 

Lekker liggen.

Meerdere personeelsleden en kinderen kwamen regelmatig een kijkje nemen. Toen het klaar was, ging één van de kinderen videobellen met een paar vrienden die al naar huis waren om het te laten zien. Volgens hem was de boombank om op te liggen. Hij lag dan ook languit op zijn buik te bellen. Dat snap ik wel. Zo lees ik ook het liefst.

Het was een erg leuk project. De levering ging soepel en snel mede dankzij de hulp van de conciërge.

Alles bij elkaar weer een leuke samenwerking.

 

De foto’s.

 

 

Op zoek naar inspiratie voor je eigen interieurproject?

Download gratis De 5 elementen voor De Leukste Inrichting

 

Of kan je nu al hulp gebruiken?

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie vind je op de pagina over personeelskamer inrichten. Natuurlijk geldt dat ook voor bibliotheek, aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

16 maart 2021