Studieruimte Maerlant in Brielle

De Leukste Inrichters / Studieruimte Maerlant in Brielle

Studieruimte Maerlant in Brielle

Van ouderwets computerlokaal naar kleurrijke en functionele studieruimte met speelse accenten. Voor iedereen, samen of alleen, een inspirerende plek om te leren.

 

Klaar met het computerlokaal.

De tijd van computerlokalen is voorbij. Inmiddels is deze grote ruimte bij het Maerlant in gebruik als gewone studieruimte. Dus al langere tijd staan de vaste computers in dit lokaal ontzettend in de weg als de leerlingen met hun eigen laptops willen leren. Niet meer functioneel. Daarnaast mag de ruimte met meer kleur en sfeer aantrekkelijker worden om er daadwerkelijk te gaan zitten.

De voorfoto’s:

Voorfoto-studieruimte-Maerlant Voorfoto-studieruimte-Maerlant

Kleurrijke studieruimte.

In een inspirerende ruimte is het lekker leren. Deze ruimte is een studieruimte geworden waar in alle rust zelfstandig gewerkt kan worden. Met afwisseling in het soort werkplekken en veel kleur.

Met een paar knipogen heb ik er een inspirerende leeromgeving van gemaakt.
– de wandschildering van een boekenkast bracht me in de sfeer van een bibliotheek met chesterfield en tapijt.
– de ‘uitgelichte’ werkplekken zorgen voor een afgebakend stukje in de grote ruimte.
– en ook het hoge plafond lijkt zo lager.
– één van de wanden is een vouwwand die je niet zomaar kan schilderen, dus de folie met Perzisch tapijt en capitonnering geeft daar kleur.

Dit soort accenten maken een leer-en werkomgeving lekker speels.

Maerlant-Studieruimte-moodboard

Sfeer.

Geïnspireerd door de op de wand door leerlingen geschilderde boekenkast ontstond de knipoog naar een bibliotheek met chesterfields en tapijten.

Om echt rustig in je eentje te kunnen werken zijn er solo werkplekken langs de wand gemaakt. Ze zijn een onderdeel geworden van de boekenkast en op bartafel hoogte voor een prettiger gevoel. Want je zit met je rug naar de ruimte en zo heb je een natuurlijk overwicht.

De rode vloer valt in de oude situatie heel erg op, maar door er nog meer kleur bij te gebruiken wordt juist minder. Het deed mij een beetje denken aan de rode pluche van een ouderwetse lounge. Vandaar de studielounge op het moodboards.

Een tapijt past daar goed bij en maakt het altijd gezellig, maar is lastig voor de schoonmaak. Ophangen had ook gekund, maar dat wordt stoffig. De oplossing met de folie op de vouwwand is helemaal #facilitairhandig en geeft toch de beoogde sfeer. Met de treinbanken ervoor in stevig kunstleer lijkt het op een echte lounge. Alle kleuren van de Perzische tapijten komen terug in de rest van het meubilair en de aankleding.

Voor een meer geborgen gevoel wilde ik het hoge plafond graag optisch verlagen. Met de grote stoffen hanglampen is dat goed gelukt. Ook de geschilderde lichtstraal breekt de hoogte en geeft met een zachte begrenzing aan waar de werkplek is.

Samen met de ‘gewone’ ronde tafels is er voor iedereen, samen of alleen, een fijne plek om te leren.

 

Heb je ook hulp nodig bij de inrichting van jouw school?

 

Neem contact op met Ilona Alders op 023-2100800 of stuur een bericht via de contactpagina.

Meer informatie over mijn werkwijze vind je op de pagina over personeelskamer inrichten. Natuurlijk geldt dat ook voor teamkamers, aula’s, mediatheek, kantine, directiekamer, enz.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

17 januari 2022