Vergaderruimte COC Amsterdam

De Leukste Inrichters / Vergaderruimte COC Amsterdam

Vergaderruimte COC Amsterdam

Deze vergaderruimte in de kelder van een hotel heeft een interessante mix van stijlen. Oud-Hollands, chique, kitch, vintage en industrieel. Allemaal bij elkaar.

 

Ontwerp en inrichting van de vergaderruimte.

Boven deze vergaderruimte ligt een prachtig hotel. Bij de inrichting van dit recent geopende hotel was deze ruimte niet meegenomen, want hij had nog geen bestemming. Al snel de opening werd deze in gebruik gegeven aan het COC Amsterdam. Ik werd gevraagd om de vergaderruimte in te richten passend bij de stijl van het hotel.

Indeling.

Naast vergaderen zou de ruimte ook gebruikt kunnen worden voor workshops en lezingen. En een aantal uur in de week zal de administratie hier gebruik van maken. De ruimte is niet heel groot en toch zijn er verschillende opstellingen mogelijk door een klein formaat tafels te gebruiken. Er staan geen losse kasten wat het geheel weer smaller zou maken, maar heb gekozen voor één wand met alles wat nodig is.

Meer dan een pantry.

In deze bescheiden vergaderruimte was een keukenblok van 3 kasten onder en boven bedacht. Te plaatsen rechts in de hoek. Wat nogal standaard is natuurlijk. Alleen heeft de klant ook bergruimte nodig voor administratie, folders en een plek voor de printer. Geïnspireerd door de nissen in de bar boven ontwierp ik deze pantry. Links en rechts is bedoeld voor ‘kantoor’ spullen en het midden is de pantry. Geaccentueerd door het marmer.

Stijlenmix.

Ik heb gekeken hoe ik de leuke mix van stijlen van het hotel terug kon laten komen in de vergaderruimte. Het eerste wat ik bedacht was de pantry. Met het chique marmer en in klassieke opstelling met de nissen. De koperen bak en kraan vallen daarin op. Het behang met de vogels ik lekker kitch en een beetje gedurfd. Maar het kan altijd gekker. De tafels hebben een industriële frame en poten en op de jaren 50 geïnspireerde stoelen kregen een chique velours bekleding. Wat ook weer helemaal past bij de trends van nu.

Buiten binnen.

Pasgeleden heb ik kennis gemaakt met biophilic design.

“Biophilic design is een concept dat wordt gebruikt om de connectiviteit van gebruikers met de natuurlijke omgeving te vergroten door het gebruik van directe aard, indirecte aard en ruimte- en plaatsomstandigheden.” (Bron: Wikipedia)

Terugdenkend aan mijn ontwerpen en projecten de afgelopen jaren maak ik daar best vaak gebruik van. Zo ook hier. Voor deze vergaderruimte in de kelder, waar dus geen zicht is op buiten, koos ik het behang met vogeltjes.
En straks hangen er LED panelen met een wolkenlucht. Alle panelen zijn trouwens professioneel ingelijst, een knipoog naar alle mooie musea in de stad.

Meubilair.

Deze tafels, stoelen en poef zijn zeker niet een traditionele vergaderopstelling. Die zouden niet passen in deze chique, vintage, industriële enz. inrichting. De klant is ze zelf gaan passen @satellietmeubelen om zeker te weten dat ze er een paar uur goed op kunnen zitten.

De binnenkant en buitenkant zijn in verschillende stoffen gestoffeerd. Fris groen velours met glanzende velours-de-panne. Koningsblauw velours met een aaibare stof met motief in dezelfde blauwtint. De poef wordt roze voor de kitch en het zit in het logo van het COC. De kleuren komen weer terug in het kleurige behang.

 

Heb je ook een project waar je hulp bij kan gebruiken? Neem dan contact op.

Info
Categorie:

Zakelijke projecten

Datum:

10 juli 2019