SFEERVOLLE INRICHTING van het nieuwe schoolgebouw.

De Leukste Inrichters / Blog  / SFEERVOLLE INRICHTING van het nieuwe schoolgebouw.
Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 11

SFEERVOLLE INRICHTING van het nieuwe schoolgebouw.

SFEERVOLLE INRICHTING van het nieuwe schoolgebouw.

Facilitair manager Theo* maakt zich zorgen.

Theo is facilitair manager en houdt zich bezig met de bouw van het nieuwe schoolgebouw. De bouw is net begonnen en het is allemaal beton, staal en stenen. Hij kan zich bijna niet voorstellen hoe het straks zal zijn. Hij is bang dat er geen sfeer zal zijn.

 

Sfeer krijgen in een nieuw schoolgebouw.

Het bedenken en realiseren van een sfeervolle inrichting is vaak een grote zorg van facilitair managers en directeuren die een nieuwe school gaan neerzetten. Theo is erg druk met bouwvergaderingen en planningen en nu komt de inrichting er ook nog bij. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen, personeel en bezoekers zich welkom voelen en graag in jullie school zijn.

Het ontwerp voor het gebouw is gemaakt door de architect. Daarvan zijn allemaal tekeningen en visualisaties van. Natuurlijk staan daar al mensen en meubilair in om er mooie plaatjes van te maken. Maar dan is er nog een grote stap te maken naar de echte inrichting. Hoe maak je een sfeervolle inrichting in zo’n nieuw gebouw.

Een school waar je kan leren, werken en ontspannen. Met een inrichting en sfeer die energie geeft. Energie die weer positief doorwerkt in de communicatie met elkaar, voor de klas en uiteindelijk ook thuis.

Waar ga je beginnen?

 

Elk nieuw schoolgebouw kan direct sfeervol en functioneel zijn.

 

Binnen en buiten een eenheid.

Vanuit de architect is er een kleuren-en materialenstaat van onder andere alle plafond-, wand- en vloerafwerkingen. Ook staat er op de plattegronden meubilair. Dat ziet er leuk uit, maar meestal is het een standaard inrichting om globaal aan te geven wat de capaciteit is van de ruimte.

Dat is wat anders dan een interieur waar gekeken is naar de specifieke wensen en eisen van het gebruik van de ruimte. En de vertaling daarvan naar een functionele sfeervolle inrichting met een indeling en meubilair dat daarbij past.

Waar ik van hou is dat de binnenkant bij de beoogde sfeer en uitstraling van het gebouw past. De architect heeft dat ook al in het gebouw gestopt en de inrichting moet daarmee een eenheid vormen. Alhoewel er ook ruimtes zijn waar je een beetje uit de band mag springen. Waar iets in het oog springt op een leuke manier zoals de personeelskamer of de aula. Ergens een contrast maakt het weer spannend. Het oog wil wat te kijken hebben.

 

Iedereen blij.

Het is natuurlijk fijn als straks iedereen blij is met zo’n nieuw gebouw. Dat het prettig binnenkomen is en de ruimtes prettig en sfeervol zijn ingericht. En ook praktisch en opgeruimd.

Er zijn een aantal belangrijke elementen die daarvoor zorgen.

 

5 Elementen

Hier zijn alvast 5 elementen die je kunnen helpen met het vormgeven van je plannen.

  • Maak het persoonlijk
  • Voeg dynamiek toe
  • Kleur doet wonderen
  • Zorg voor slimme opbergers
  • Facilitair handig

Meer hierover en voorbeelden vind je in de download De 5 Elementen voor de Leukste Inrichting op de site.

 

Functioneel leuk.

Naast dat het mooi leuk en gezellig is, moet er rekening gehouden met dat het facilitair handig en functioneel leuk is.

Dat betekent dat het én leuk én handig en duurzaam in gebruik is. Zoals meubilair wat flexibel te gebruiken, verplaatsbaar en stapelbaar is. Maar ook makkelijk schoon te houden en stevig. (Daar worden Theo’s blij van ;-))

 

Trots op het eindresultaat.

Als schoolinrichter kan ik je zorgen wegnemen en je helpen met een realiseren van een prachtig ingerichte school. Zodat jij trots kan zijn het resultaat van een geslaagd nieuwbouwproject.

Een school waar je kan leren, werken en ontspannen. Met een inrichting en sfeer die energie geeft. Energie die weer positief doorwerkt in de communicatie met elkaar, voor de klas en uiteindelijk ook thuis.

 

Dat zie ik helemaal zitten.

Zie je hulp bij de inrichting van jullie nieuwe gebouw helemaal zitten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. In een uur tijd stellen we vast wat jullie wensen en eisen zijn en hoe jullie ideale school er uitziet. En wat de vervolgstappen zijn naar een fijne school waar jullie jaren plezier van hebben.

 

Neem snel contact op via de site of bel Ilona op 023-2100800.Ilona-Alders-De-Leukste-Inrichters

 

 

*de naam Theo is voor deze blog verzonnen. Eventuele gelijkenissen met werkelijke personen zijn toeval.

Gratis tips.BewarenBewaren

BewarenBewaren

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 8

Alfrink aula hal gang ontwerp inrichting 11